Hoe vaak heb ik in mijn loopbaan aan hele grote en hele lange, saaie vergadertafels gezeten? Veel te vaak als je het mij vraagt. En die vergadertafels stonden meestal ook in inspiratieloze en kleurloze vergaderzalen.

Gelukkig komt daar wel steeds meer verandering in.

Vergaderzalen of bespreekkamers met de uitstraling van een woonkeuken, een tuinhuisje, of een American Diner. Het kan tegenwoordig allemaal. En ze beogen ook allemaal hetzelfde: namelijk jou en je mede-vergaderzaal-gebruiker in een andere denkmodus te brengen. Jou het idee geven dat je even in een andere omgeving bent, waardoor je ook anders gaat denken. Out-of-the-box denken in een out-of-the-box omgeving.

Een ontzettend leuk idee en goed concept. Maar het moet geen trenddingetje op zich worden. Als je een recht-toe-recht-aan kantoor hebt, waar iedereen in 3delig grijs rondloopt (nou ja, bij wijze van spreken dan), kun je niet verwachten dat iedereen tijdens de wekelijkse vergadering op skippyballen gaat rondhuppen. Of dat je klanten ontvangt in een ruimte die alleen verlicht is met wandverlichting die in een kinderkamer niet zou misstaan. Tenzij je de producent bent van die verlichting, maar dan nog….

Wil je ook een leuke vergaderruimte? Bedenk dan:

  • Een beetje prikkelen mag wel, maar over het algemeen wil je dat je medewerkers en / of je klanten zich op hun gemak bij jou voelen. Overdrijf het dus niet, zorg dat de ruimte wel in overeenstemming is met de rest van de werkomgeving.
  • De omgeving waarin je zit, mag ook niet te veel afleiden waardoor de gevreesde vergaderingen nóg langer gaan duren. En bedenk je dat het nieuwtje van zo’n vergaderruimte er ook vanaf gaat en dus ook het effect.

Dus skippyballen in de vergaderzaal? Dan ook een ballenbak in het bedrijfsrestaurant! Hoppa, niet moeilijk doen!