Ik kan het niet helpen. Maar als er ergens sprake is van avonturiers of ontdekkers, dan moet ik meteen aan Harrison Ford denken. En dan aan Harrison Ford als Indiana Jones. Zo ook gistermiddag.

Gistermiddag zat ik, te midden van andere interieurstylisten, geboeid te luisteren naar Hilde Francq die ons  een aantal toekomstige trends presenteerde. Hilde is kleurmarketeer en trendwatcher. Samen met haar team adviseert zij bedrijven de juiste kleuren voor hun producten en communicatie te bepalen en helpt zij bij het kiezen van de juiste materialen, texturen, patronen en vormen.

Eén trend was ‘the explorer’. Met veel Latijns-Amerikaanse elementen, warme kleurencombinaties en natuurlijke materialen. En dat alles kan zowel uitbundig als subtiel toegepast worden in verschillende interieurs. Het hoeft het allemaal er niet zo perfect uit te zien. Je mag best wel zien dat materialen en meubels ‘doorleefd’ zijn. En er mogen hier en daar best wel vlekjes zitten, zodat je kunt zien dat het handgemaakt is.

Ik houd wel van doorleefd. Krasjes worden bij mij niet snel weggewerkt. Deukjes mogen er gewoon zijn. Dus dit is een trend waar ik blij wel mee uit de voeten kan (hoewel mijn interpretatie waarschijnlijk niet de juiste is ….). Ook van het kleurenpalet (o.a. groen, brique, donkergeel en gebroken wit) word ik heel blij. Kortom, ik sla aan bij de trend ‘the explorer’.

Terug naar Indiana Jones. Ik vroeg me af. Als ik deze trend thuis doorvoer, komt er dan op een goede dag een leuke explorer op mijn stylisch verantwoorde bank hangen? Die op weg naar nieuwe avonturen bij mij inspiratie op komt doen? Het is allicht de moeite van het proberen waard.